Tuesday, August 18, 2009

PESTA KONVO UTM

Minggu lepas 16-18 Ogos, sy ade join pameran dan jualan cupcakes di Pesta Konvo UTM Skudai. Kami ber-4 berkongsi booth. Kak Ummi Eyna dari Sweet Ummi Bakery, Comel dari Cakes and Cupcakes, Kak Noris dari Noris Kitchen dari Noris's Kitchen dan sy sendiri. Boleh di katakan ni 1st experience la utk sy berniaga cupcakes dgn sifu2(boleh dikatakan lah). Walaupun hasil jualan tak la seperti yang di rancang, tp pengalaman itu sgt penting n sgt berharga.


Yang paling best tu dapat bersalaman ngn Sultanah johor tu..hehe. Kebetulan hari Ahad tu ada perasmian, so..pihak2 yang wat pameran boleh la memberi cenderahati utk Sultanah. Kak eyna awal2 lagi dah sediakan bakul yang cantik. Kami kasi 6 dome cuppies n 2 batang lollipop cookies kak Noris beserta name card. Ape yang penting, hasil kerja tngn kami dah smpai ke Sultanah. Mane tau ade rezeki dia nak order ke kan? heheh ~berangan je~.


Ramai jugak yang tak tau kat Jb ni ade bakers. Diorang tak tau pun yang solo bakers ni bleh wat kek kawen yang sgt cantik (mcm Kak eyna~contoh kes cite sy ni la~, dan ramai lagi sifu2 kat JB ni.) Walau camne pun,sy happy coz dpt timba pengalaman bersama Kak eyna. Sy byk dpt blaja ngn Kak eyna yang sgt baik n berhati kental tmbah plak ade anak2 yang cooomell!!! =) InsyaAllah nnt satu hari sy dtg blaja kat class akak tau! =)


Untul Sultanah
Alamak..sayang nye tak nmpak muke SultanahGambar ngn potrait pun jadik laaa..hehehe

Terima kasih tak terhingga buat Dewi Sulastri~Ajk/Urusetia pameran serta geng2 nya yang tlh memberi peluang buat kami and byk sgt membantu. Good luck for u guys!

1 comment:

Sweet Ummi Bakery said...

Selamat Berpuasa yer Yatt n family... semoga sihat slalu...